Wie zijn wij

Ons gezin bestaat uit Maarten (56 jaar), Mirjam (54 jaar) en vier kinderen, waarvan de oudste twee (25 en 21 jaar) het huis uit zijn en de jongste twee (15 en 13 jaar)  thuis wonen.

Wij (de ouders) zijn beiden opgegroeid met honden. De wens voor een hond in ons eigen gezin was al lang aanwezig, maar daar was in verband met veel reizen voor werk geen ruimte voor. De kinderen wilden altijd een hond, wij hebben het altijd gewild en de afspraak was dat zodra het in ons leven zou passen, er een hond zou komen. We vinden het fijn om met een hond in het bos vlakbij ons huis te wandelen. En daarnaast: we vinden het belangrijk om onze kinderen de gezelligheid van en verantwoordelijkheid voor een huisdier mee te geven.

Dus toen eind 2019 die ruimte ontstond, zijn we ons gaan oriënteren: “Wat voor hond willen we dan eigenlijk?”. Er waren natuurlijk allerlei visies en wensen, maar we waren het wel over een aantal dingen eens. De hond moest: 1) sociaal zijn, passen binnen een gezin met jonge kinderen, 2) voor kinderen leuk zijn om uit te laten, 3) karakter hebben en zeker niet slaafs zijn en 4) niet te groot en niet te klein en lekker zacht zijn. Een mooi middelmaatje met zacht haar dus. En, heel belangrijk, de hond moest van een goede fokker komen, opgegroeid in huiselijke sfeer, dus niet van een broodfokker of zwerfhond uit het buitenland.

Om ons te oriënteren hebben we boekjes over hondenrassen gelezen, op internet informatie gezocht en een aantal hondenshows bezocht.  Zo konden we verschillende rassen waar je niet meteen aan denkt eens bekijken, en praten met eigenaren over hun ervaringen. Uiteindelijk is daar toen de Barbet uitgekomen als favoriet.

Er bleek wel een grote wachtlijst te zijn, want Barbets zijn niet zo dik bezaaid, maar we hebben veel geluk gehad. Doordat we zelf ook aangaven ooit een keer een nestje te willen, en omdat we echt een gezinssituatie konden bieden, vielen we in de smaak bij een gezin dat op de site van de Barbetclub liet weten een nestje te verwachten. Én de fokker voldeed precies aan onze wensen: een pup opgegroeid in een gezinssituatie. Op 10 april 2020 werd Baronnie Barletta Black Widow geboren, die we Yoki noemden. Op 10 juni 2020 is lieve Yoki onderdeel van ons gezin geworden.