Yoki

Baronnie Barletta Black Widow heet onze Yoki voluit. Ze komt voort uit een prachtige bloedlijn. Haar moeder Luna (Outdoors Honorine) komt uit Amersfoort, en haar vader Bruno (Fazi Konstelacja Małej Niedźwiedzicy) uit Polen.  In Amersfoort groeide Yoki op in een warm nest, in een gezonde gezinssituatie in een fijn huis. Yoki is vanaf het begin gesocialiseerd, gewend aan mensen/ kinderen/ huiselijke geluiden. Gezellig, in de woonkamer, zoals hoort! En zoals wij dat ook doen.

Toen Yoki precies 2 maanden oud was, is ze bij ons gekomen. Vrij snel zijn we met haar op puppycursus gegaan, hoewel dat een paar keer stil heeft gelegen ivm corona. Bij de cursus en bij het uitlaten in het bos is Yoki prima gesocialiseerd in het omgaan met andere honden. Omdat Yoki zich in eerste instantie altijd wat afwachtend (maar niet onderdanig!) opstelt naar andere honden heeft zij eigenlijk nog nooit een hond ontmoet waar ze niet mee door 1 deur kan. Ze heeft een paar honden waar ze heel leuk mee speelt. Voor de socialisatie met mensen en kinderen ging ze regelmatig mee om de kinderen van school te halen. Stepjes, fietsjes, lachende en schreeuwende kinderen, alles kwam voorbij en alles was leuk!

 

Barbets, en ook Yoki, zijn ontzettend slimme honden. Na het volgen van de diverse hondencursussen, kwamen we er al snel achter dat de reguliere cursussen voor haar te langzaam gingen en te weinig uitdaging boden. Daarom zijn we overgestapt andere activiteiten, zoals mantrailing (geursporen volgen) en detectiespeuren (dingen zoeken in een ruimte). Daarnaast blijkt Yoki een enorm goede neus te hebben voor het zoeken van truffels (helaas hertentruffels, de voor ons eetbare zitten hier niet in de buurt). Overigens is dat truffel zoeken niet door ons aangeleerd: daar kwam ze zelf mee aanzetten.

Yoki is een fijne actieve hond. Per dag komt ze toch zeker wel 2 tot 3 uur in het bos (we wonen vlak naast een bos met veel losloop-mogelijkheden) en dan is ze heel speels en vrolijk. Ze is afwachtend maar open naar andere honden toe, heeft een paar favoriete speelvriendinnen, en is altijd nieuwsgierig naar andere mensen. Binnenshuis is ze rustig. Af en toe vraagt ze aandacht door met haar snuit tegen je aan te duwen, dan wil ze even aandacht/ spelen. Als waakhond is ze niks waard, iedereen mag binnen en wordt vrolijk kwispelend verwelkomd en dit alles zonder ook maar 1 blaf te uiten.

Yoki is een lieve, gezellige, vrolijke hond! Maar wel met een dingetje: haar waterhond-gehalte is soms ver te zoeken. Ze zal nooit zomaar zelf het water inspringen. Tot haar buik vindt deze dame ver genoeg. Pas als ze vindt dat een van ons te ver weg zwemt, komt ze achter je aan zwemmen, en neemt ze je aan de pols mee naar de kant.

 

Gegevens en gezondheidsuitslagen van Yoki

Stamboomnaam: Baronnie Barletta Black Widow

Geboortedatum: 10-4-2020

NHSB nummer: 3192016

HD-uitslag: HD-A

ECVO-uitslagen: alles vrij

DNA profiel aanwezig (Embark)

VonWillebrand's Disease (vWD) Type 1: vrij

Progressive Rod Cone Degenereation (prcdPRA): drager

Show-uitslagen: KCM 2021: ZG, 4e plaats tussenklasse  

 KCM 2022: U,  4e plaats open klasse

 

Extra informatie

Leesvoer en bronvermelding:

Informatie over Yoki in de Dutch Database